În fiecare an  celebrul Institut Pantone (autoritatea internațională în domeniul culorilor si a sistemelor de culori) “lansează” prin intermediul programului dedicat “Pantone Color of the Year” o culoare simbolică care reflectă și influențează pe de o parte starea de spirit, iar pe cealaltă parte, tendințele în materie de modă și design. Anul trecut, culoarea anului a fost GREENERY:

Verdele proaspăt (PANTONE 15-034) culoare ce evocă primele zile de primăvară atunci când natura reînvie, care parcă aprinde scânteia unui nou început, a unei lumi mai bune. Verdele proaspăt îl induce  pe consumatorul acestuia într-o stare de relaxare unde își poate imagina bogăția și prospețimea unor peisaje de primăvară care te îmbie cu prospețime și te îndeamnă la o gură de aer proaspăt, la un moment de meditație, uniune cu natura și pace interioară.

De pildă, în 2016 Pantone a ales nu una, ci două culori – bleu si roz-, explicând decizia prin nevoia de armonie într-o lume haotică, care reflectă uniunea între oameni precum și bunăstarea, sănătatea.

În 2015, culoarea anului a fost Marsala, un grena intens care se apropia de maroniu, în timp ce în 2014 a fost purpuriul deschis. În 2013, culoarea anului a fost tot o nuanță de verde, însă mai închisă decât cea aleasă pentru 2017.

 

 

Pentru că subiectul nostru de astăzi este culoarea anului 2018 – ULTRA VIOLET ( Inventivă și imaginativă, culoarea anului luminează calea spre ceea ce urmează să vină) – am pregătit pentru tine câteva piese care vor da un plus ţinutei alese şi vor transforma chiar şi un look simplu, într-unul cool şi modern. 

ASCOT TIE – eșarfe englezești pentru un look altfel: 

 

  

PAPIOANE – nicioadată aceste accesorii nu vor fi prea mult

 

 

 

 

 

 

 

 

ȘOSETE FASHION:  completează ținuta la orice ocazie, cu o pereche de șosete colorate

 

Povestea tendinţelor poate să fie o capcană din care cu greu poţi ieşi. În marea de propuneri, de sezoane şi de prezentări, trendurile se pierd adesea într-un haos greu de imaginat.

Totuşi, în timp ce tendinţele sunt atât de ameţitoare sunt câteva direcţii ale modei uşor de urmărit. Cromatica este una dintre acestea. Dacă te aliniezi vestimentar la culorile în tendinţe, îţi va fi mai uşor să îţi integrezi ţinutele în peisajul modei actuale.

(c) photo credit: Mădălina Spîrleanu

About the author

Madalina Spirleanu(http://madalinaspirleanu.com) -

Similar Posts

Leave a reply

required*