Unde? O săptămână în Lisabona și în Porto…

Când? Între 23-29 octombrie…2017

De ce? Pentru că este o destinație a l t f e l  și pentru că Tap Air Portugal a introdus zborul București – Lisabona în primăvară. A avut o super ofertă și evident nu am ratat această ocazie.

 

Ce trebuie să încerci? MUST

 

1. Cafeaua Nicola – Cafe Nicola din Praca Rossio s-a deschis în 1787 fiind fondată de un italian, un domn Nicola pune bazele celei mai vechi cafenele din Rossio numind-o Botequim do Nicola , ea păstrează încă fațada ei celebră în stil Art Nouveau.

2. Pastéis de Belém – dacă ajungeți la Lisabona e musai să mergeți în centrul istoric Belem, să îl vizitați și să mâncați desertul lor faimos la Antiga Confeitaria de Belem. Este dulceag și se servește cald, un desert care merge de minune cu o cafea bună.

 

 

 

 

 

 

 

3. Turul orașului cu un City Bus (Hop on/ Hop Off): am testat turul Belem, Turul Cascais & Turul Oriente, întrucât cel central l-am făcut la pas. Este interesant, au căști în fiecare bus ca să poși asculta poveștile interesante despre oraș. Vremea a ținut cu noi și am putut face într-o zi 2 linii: Oriente & Belem.

 

4. Paella cu fructe de mare alături de o Sangria preparată proaspăt cu fructe.

 

 

 

5. Grădina exotică din Belem: o oază de liniște unde păsările precum rațele, fazanii, gâștele sunt familiare cu turiștii, ba chiar stau la poze.

 

  

 

 

6. Călătoria cu Alfa Pendular între Lisabona și Porto – durează 2h și 20 minute, este una din experiențele plăcute, plus câștigi timp și bani dacă iei biletele devreme, pentru că nu este nevoie de check-in.

 

 

7. Porto – un oraș al contrastelor: are dealuri, este un port cu case colorate și cu poduri foarte înalte pe care le poți face la pas. Are ieșire la oceanul Atlantic, merge să faci plajă în octombrie, dar cam atât, pentru că apa e gheață…în schimb poți lua lecții de surf, cu un echipament corespunzător desigur. Poți degusta cele mai bune vinuri locale, sunt renumiți în așa ceva. Nu uita să mergi la Castelul de Cristal, de aici orașul se vede wow, este pe un deal și se ajunge relativ ușor.

 

 

 

 

 

 

 

 

8. O plimbare pe plaja Atlanticului, unde apa e răcoroasă(merge pentru surf), dar nisipul este primitor și îmbietor pentru un bronz tomnatic.

Bye bye,

Lov u guys !

#TravelingLovers

(c) photo credit: Mădălina & Romeo Lefter

 

 

 

 

 

Despre Paris & Londra am scris aici:

Despre vacanța din Santorini mai multe povești aici:

 

 

 

About the author

Madalina Spirleanu(http://madalinaspirleanu.com) -

Similar Posts

2 comments

Foarte tareee, m-ati facut sa ma uit si eu dupa bilete spre Lisabona!!!!
Sunteti minunati :* va pup :*

Mă bucur să aud asta. Merită din plin să călătoriți, enjoy the life ! 🙂
PS: musai și in Porto & Porto & Cabo di Roca
PSS: Ryanair zboară din UK spre Lisabona…(pont de la R.)

Leave a reply

required*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.