Am petrecut 3 zile minunate în Maramureș, datorită festivalului dedicat baloanelor cu aer, care a avut loc pe aerodromul din Baia Mare. Despre acest eveniment am scris AICI:

Am plecat din București spre Cluj joi seara și vineri de dimineață am pornit spre Maramureș cu mașina. Ne-am cazat la Bârsana (o localitate specială din zonă) la Pensiunea Lia, unde gazdele au fost foarte primitoare și ne-au așteptat cu cina caldă, iar în fiecare zi ne-au răsfățat cu bunătățuri locale.

 

 

 

 

 

În fiecare zi ne-am propus să vizităm câte ceva, așadar am ajuns la:

1.Mânâstirea Bârsana, un colțișor rupt din rai, unde în fiecare duminică vin oamenii aici îmbrăcați țărănește cu cele mai mai frumoase straie pentru a participa la slujbă.

    

2. Cimitirul vesel unde tristețea este văzută cu alți ochi, unii comici și unde poveștile de viață au fost transformate în doruri scrise.

 

3. A îmbrăca straie populare maramureșene la Pensiunea Lia, unde gazdele ne-au dat haine țărănești pentru parada din sat.

Costică cu Mărioara/ Ca țambalul cu vioara

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

4. Maramureș Baloon FIESTA, ce are loc de 5 ani consecutiv la Baia Mare. Aici am avut ocazia să vedem cele 100 de baloane cu aer cald ce au sosit special din toate țările pentru acest festival.

 

 

 

Bye bye guys !

Pe mai târziu,

(c) photo credit: Mădălina Spîrleanu

 

 

About the author

Madalina Spirleanu(http://madalinaspirleanu.com) -

Similar Posts

Leave a reply

required*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.