În fiecare an  celebrul Institut Pantone (autoritatea internațională în domeniul culorilor si a sistemelor de culori) “lansează” prin intermediul programului dedicat “Pantone Color of the Year” o culoare simbolică care reflectă și influențează pe de o parte starea de spirit, iar pe cealaltă parte, tendințele în materie de modă și design. Anul trecut, culoarea anului a fost ULTRA VIOLET(Inventivă și imaginativă, culoarea anului luminează calea spre ceea ce urmează să vină).

Coraiul cu irizații aurii (PANTONE 14-456). Pe contul Pantone de pe reţeaua de socializare online Instagram, culoarea este descrisă drept “o nuanţă corai care animă şi este plină de viaţă, cu irizaţii aurii care energizează şi atenuează uşor”. Culoarea simbolizează nevoia de optimism, pasiunile care aduc bucurie şi dorinţa de exprimare jucăuşă, completează cei de la Pantone.

De pildă, în 2016 Pantone a ales nu una, ci două culori – bleu si roz-, explicând decizia prin nevoia de armonie într-o lume haotică, care reflectă uniunea între oameni precum și bunăstarea, sănătatea.

În 2015, culoarea anului a fost Marsala, un grena intens care se apropia de maroniu, în timp ce în 2014 a fost purpuriul deschis. În 2013, culoarea anului a fost tot o nuanță de verde, însă mai închisă decât cea aleasă pentru 2017.

Pentru că subiectul nostru de astăzi este culoarea anului 2019 – CORAL LIVING care contrastează puternic cu ULTRA VIOLET, o culoare întunecată și mohorâtă, aceasta este o alegere studiată de Pantone, inclusiv utilizările lor în industria cinematografică şi cea de divertisment, în colecţiile de artă de pe Glob, dar şi în ceea ce priveşte destinaţiile de vacanţă în vogă.

About the author

Madalina Spirleanu(http://madalinaspirleanu.com) -

Similar Posts

Leave a reply

required*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.