Culorile anului 2016. Institutul Pantone din New York, SUA, anunţă la fiecare sfârşit de an culorile oficiale ale anului următor. În 2015 culoarea vedetă a fost Marsala – o culoare regală, o nuanță superbă de rubiniu; cam ca toate culorile regale ( aici pentru mai multe detalii), se asemuiește culorilor intense ale celor mai frumoase pietre prețioase (ca verdele smarald, albastrul topaz  albastrul regal ca safirul albastru sau lapis lazuli etc.), însă pentru 2016 s-au anunțat pentru prima oară 2 culori principale care vor da tonul în modă anul acesta: roz-cuarț și albastru-seren.

 

 

 

Papion self-tie maro cu dungi rozPovestea cu tendinţele poate să fie o capcană din care cu greu poţi ieşi. În marea de propuneri, de sezoane şi de prezentări, trendurile se pierd adesea într-un haos greu de imaginat.

 

 

 

 

 

 

 

Culorile 2016 Mădălina Spîrleanuculorilce anului 2016 -2

Totuşi, în timp ce tendinţele sunt atât de ameţitoare. Sunt câteva direcţii ale modei uşor de urmărit. Cromatica este una dintre acestea. Dacă te aliniezi vestimentar la culorile în tendinţe, îţi va fi mai uşor să îţi integrezi ţinutele în peisajul modei actuale.

roz-cuarț

 

Pentru că subiectul nostru de astăzi sunt CULORILE ANULUI 2016 – ROZ-CUARȚ & ALBASTRU-SEREN 

Am pregătit pentru tine câteva piese care vor da un plus ţinutei alese şi vor transforma chiar şi un look simplu, într-unul cool şi modern.

Ce trebuie să ştii despre culorile anului 2015, desemnate de Institutul Pantone? Culoarea roz-cuarț este cunoscută ca “piatra iubirii necondiționate” , cuarțul roz este simbolul iubirii și frumuseții. 
Românii foloseau cuarțul roz pentru a face sigilii, semn că dețineau anumite averi. Ei îl considerau și ca o piatră cu puteri mari de vindecare. Egiptenii credeau că acest cuarț previne îmbătrânirea. 

 

Încă de când am zărit pentru prima dată acestă nuanţă, m-am declarat un fan înfocat al ei, atât pentru ţinutele de zi, cât şi pentru seară, pentru vară sau iarnă.

albastru-seren

Colecţia actuală Mădălina Spîrleanu cuprinde piese cheie ale brandului – papioane handmade, butoni, șosete şi bretele – derivate în culorile anului, în varianta uni sau cu imprimeu.

 Albastrul-seren: Semnificația culorii albastre este asociată cu calmul, spiritualitatea și serenitatea. Potrivit studiilor științifice, albastrul este culoarea preferată a majorității oamenilor, în special a bărbaților întrucât nuanțele întunecate ale acestuia sunt considerate extrem de masculine cu semnificații precum succesul, autoritatea și afacerile. Albastrul este regăsit în ceruri și în ape, în jeanși și în logo-urile firmelor.

 

 

Șosete negre cu buline lila    Şosete bleu cu bulinuţeȘosete bleu cu bulinuțe roz

Dacă îţi fac cu ochii accesoriile noastre, atunci te invit la shopping în magazinul online. Papioanele pot fi achiziţionate de aici şi aici, bretele albastre se găsesc aici, iar butonii pot fi cumpăraţi de aici.

Papion self-tie maro cu floricele lila Butoni argintii cu steluțe bleu Papion self-tie maro cu dungi roz

 

(c) Photo Credit: Mădălina Spîrleanu

 

 

About the author

Madalina Spirleanu(http://madalinaspirleanu.com) -

Similar Posts

Leave a reply

required*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.