Pentru a patra oară consecutiv, Spotlight – Bucharest International Light Festival transformă Capitala într-o expoziție de artă în aer liber a instalațiilor de lumină.

Tema ediției “United We Shine” celebrează 100 de ani de la Marea Unire a României.

 

Este pentru prima oară când iau parte la acest eveniment. Aveam chef de un burger bun, auzisem de festival și am zis să ies în stradă cu soțul meu. Zis și făcut, am parcat și ne-am instalat la rând la burgeri în Piața Enescu, unde am avut parte de ceva gustos și nițică energie ca să ne putem plimba pe la toate proiecțiile.

Am coborât pe calea Victoriei spre Centrul Vechi, am făcut o pauză la TNB, după care am văzut prima proiecție pe BCR în fata Universității: cea mai WOW experiență, partea cu cărțiile mi s-a părut pe departe cea mai creativă chestie.

                  

Cel mai bine, dați o fugă seara dupa 21.00 încep proiecțiile și atmosfera este unică.

PS: am dansat în stradă pe muzica lui Cristi Stanciu & Marc Rayen(Virgin Radio)

 

Sunt pregătite peste 25 de instalații și proiecții de lumină.

Pe lângă monumentele și clădirile istorice de pe Calea Victoriei – locația centrală a festivalului, Spotlight extinde în acest an harta evenimentelor cu noi locații iconice din oraș.

* Birgit Zander este fondatoarea Festivalului Luminilor de la Berlin, pentru care lucrează ca producătoare și director creativ de mai bine de 14 ani. Din pasiune pentru arta luminii și dorința de a crea momente de neuitat pentru public, Birgit Zander produce spectacole de lumină și festivaluri în toată lumea. În 2018, Birgit Zander este onorată să facă parte din echipa Spotlight Bucharest International Light Festival în calitate de director artistic al evenimentului.

 

(c) photo credit: Mădălina Lefter

About the author

Madalina Spirleanu(http://madalinaspirleanu.com) -

Similar Posts

Leave a reply

required*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.